Västra Götaland

Välkommen till Noomaraton i Västra Götaland 2016

OBS! DENNA INFO AVSER FÖRRA ÅRETS TÄVLING.
AKTUELL INFORMATION FÖR 2017 ÅRS NOOMARATON KOMMER UNDER VÅREN.

Anmälan
Anmälan tas emot fram till kl 12 fredagen den 2 september 2016.
Anmälningsformulär finner du här >>

Start
Lördagen den 3 september 2016 klockan 09.00. Kultur i Väst skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00. 
Inlämning sker med fördel via webben.

Inlämning:
OBS – tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00 på söndag! Alla filmnamn måste innehålla lagets namn, kom ihåg detta så att ni inte döper filmen till, t.ex ”noomaraton16”, alla filmer skickas till jennyweij@outlook.com

  1. genom uppladdning på YouTube. Länk till den färdiga filmen på YouTube skickas i ett mail till  jennyweij@outlook.com senast kl 09 söndag 4 september. Filmlaget avgör själv om filmen ska laddas upp med YouTube-inställningen ”offentlig” (vem som helst kan se filmen) eller ”olistad” (endast den som har länken till filmen kan se filmen). OBS! Tänk på: Om laget laddar upp på Youtube så är det även uppskattat om laget också laddar upp filmen i bättre kvalitet på någon av de andra molntjänsterna då kvalitén försämras när den visas på stor duk genom Youtube.
  1. genom att skicka oss den via sprend.com (max 2 GB)
  2. genom att skicka oss den via wetransfer.com (max 2 GB – eller 10 GB med WeTranser Plus)
  3. via mega.co.nz (max 50 GB – du måste registrera ett konto! Funkar i webbläsaren Firefox!)

Visning och presentation av vinnare
Filmerna visas, och vinnaren att koras på Bio Roy onsdagen den 14/9 klockan 18-21.45. En jury utser de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten och är gratis!

Riksfinal
Riksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm lördagen den 8 oktober. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och den stora äran att släpa hem vandringspriset till sitt län. Dessutom ett presentkort på 10.000:- från Scandinavian Photo.

Regler

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här.

Kontakt

Kultur i Väst
Jenny Weijland
jennyweij@outlook.com
073-078 88 87