Västerbotten

Välkommen till NOOMARATON Västerbotten

OBS! DENNA INFO AVSER FÖRRA ÅRETS TÄVLING.
AKTUELL INFORMATION FÖR 2017 ÅRS NOOMARATON KOMMER UNDER VÅREN.

Anmälan
Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 fredagen den 2 september 2016.
Anmälningsformulär finner du här >>

Start
Lördagen den 3 september 2016 klockan 09.00.
Film i Västerbotten skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag
Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00 då man lämnar in sina bidrag på ett av två nedanstående sätt:

Via fildelning: Bidraget e-postas som .mov- eller .mp4-fil via Dropbox, www.sprend.com eller liknande fildelningsfunktion. Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Via Youtube eller Vimeo: Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt och e-posta oss länken. Använder ni YouTube, ladda upp den som Offentlig eller Olistad (ej Privat).  Använder ni Vimeo, lås upp filen så den kan laddas ned. Ange lag- och filmtitel i mejlet.

Länkarna ovan e-postas till johan@filmivasterbotten.com senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00. Däremot är det OK att filmen fortsätter ladda upp på Vimeo/YouTube några minuter efter klockan nio, men mejlet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

Visning och presentation av vinnare
Onsdag den 7 september klockan 18.00 visas filmerna på Folkets Bio varefter en jury utser de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

Riksfinal
Riksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm lördagen den 8 oktober.
Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och ett presentkort på 10.000:- från Scandinavian Photo.

Regler
Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här.

Kontakt
Johan Lundkvist
Film i Västerbotten
070-241 34 37
johan@filmivasterbotten.com